21 Ocak 2010 Perşembe

Bu kadar mı kalpsizsin başbakan ?


Beyin ödemli, kanama var.

Akciğerler yapışmış, iltihaplı.

Kalp ileri derecede yumuşamış.

Karaciğer büyümüş, sarımsı.

Böbrekler taşlaşmış.

Dalak küçülmüş, kurumuş.

Mide yeşil safra dolu.

Bağırsaklar sert, şiş.

Kaslar gevşek, erimiş.

Deride dökülme var.

Sırtta çürüme.


Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısından.. Bu okuduğunuz şey, açlık grevinde ölen birisinin otopsisi.

Tekel işçileri Ankara'da, bu yolda gidiyorlar işte.

Önce insanların yuvalarını yık, tencerelerindeki yemeği al, çocuklarınınn geleceklerini karart, sonra bir mutabakat aramak için bile sendikanın, işçilerin kapısını çalma.

Sana oy veren yandaşın, asıl bunları yapanlar vatandaş işte.

Küçük resmi değil, büyük resmi görün. Bu

Enis Batur: "Eskiden gazete okuduğumda ellerimi yıkardım, şimdi kafamı da yıkıyorum" demiş. Tekel işçilerine bir küçük haberi bırak, tek satır ayırmayan AKP yandaşı gazetelerden de tiksiniyorum.

Gerçekten kafa yıkatıyorlar artık insanlara!

12 yorum:

Işıl Şener dedi ki...

Lanet olsun ya.

tefkir! dedi ki...

hıhı! tekele kapak atmak nedir bilirmisin? nerden bileceksin ki.. neyse boşver.. düşünsen de anlayacağını sanmıyorum zaten.. biçok şeyi anlamadığın gibi...

Gökmen Kaya dedi ki...

kardeşim.. şimdi gördüm cevabını tesadüfen.. tekele kapak atmak.. tekele kapak atmak.. çok derin düşünüyorsun sanırım sen..

tekel'i 300 küsür milyona sattılar mı? sattılar..
tekel'i alan, 900 milyon dolara sattı mı? sattı..

600 milyon dolar ederken tekel, böyle düşünüyor muydun ? ya da bunu biliyor muydun ?

memleketi 600 milyon avro zarara sok, tekel işçisine vereceğin 25 milyon doların hesabını yap.

"madem bu kadar hesap yapacak kafan vardı, 600 milyon avroyu kafanın neresi almadı başbakan" demez misin ? bence demezsin. deme zaten.

tefkir! dedi ki...

öylemii hmm.. peki kaynağı ne ola ki bunun..

Gökmen Kaya dedi ki...

www.oib.gov.tr... ayrıca, bir bilgi daha vereyim, satılan yer bir tesis sadece. tekel'in tümü değil.

Gökmen Kaya dedi ki...

ayrıca, özelleştirme idaresi başkanlığına göre, 731 tane arsa-arazi-liman-şirket vs satılmış. bana "akp bir fabrika kurdu, bir çivi çaktı" diyebileceğin bir yer var mı Anadolu'da olsun İstanul'da olsun.. ben bilmiyorum..

tefkir! dedi ki...

:) şimdi sadece bi tesis mi oldu.. hani "tekel" i sattılar diyordun.. ımm şimdi.. ben şu iddianı merak ettim.. eğer müsait olursan hem tekelin 300.000 dolara satıldığıyla ilgili hem de alan kişinin 900.000 dolara sattığıyla ilgili tam linkleri gönderebilirmisin..

Gökmen Kaya dedi ki...

ingilizcen var ise bta'nın sitesinden takip edebilirsin. ayrıca koskoca tekel, 300 küsüre mi satılacaktı. toplam değeri 1.250 milyar dolar..

tefkir! dedi ki...

çok haklısın koskoca tekel 300 küsüre mi satılacak..

e o zaman bi şeyler söylerken biraz daha özen göstermeliyiz.. yoksa güven kaybederiz demi.. haydi Allaha emanet ol.. selametle

Unknown dedi ki...

olay tekelin kaça satıldığı ve ne kadar kar ettiği mi allah için. Gökmen tekfiri tanımıyorum ve eğer önemsediğin biriyse kusura bakma ama yazdıklarını okurken birşeyler yazasım geldi. Eğer gerçekten böyle bir durum war mı yani tekel bu kadar para kazandırdı mı diye merak ediyorsan http://www.evrensel.net/05/01/24/ekonomi.html bu ilk satışa çıkarılmadan önce yazılan bir haber,http://www.evrensel.net/05/04/29/ekonomi.html bu ise tekelin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seren rakamları kapsayan bir haber. Ama asıl konu yani Gökmen in burada paylaştığı tekel işçilerinin açlık grevi yani sen onların durumunda olsan başbakanı alkışlarmıydın ben sana bunu sormak istiyorum.

tefkir! dedi ki...

onların yerinde olsaydım mı :) elhamdülillah öyle bi ihtimal yok.. neyse çok vakit ayıracak değilim bi daha da cevap yazmamayı düşünüyorum sen de cevap yazma.. ha adımı da düzgün yaz..

sadece bi örnek vericem.. granted.. sizin apartmana biri taşındı bi hafta geçti adam sizin eve geldi ziyarete.. öbür gün bi daha geldi. sonra ki gun bi daha.. sonra ki gün bi daha... böyle böyle bi sene geçti sen de sabrettin.. çevrendeki insanlar da alıştı o adamı senin evinde görmeye.. sonra taa bi sene sabrettikten sonra sen bıktın artık ve kardeşim git bi iş bul artık yeter evinde ye başka bişeyler yap devamlı benden yiyosun dedin.. koydun kapının önüne.. ama adam inatçı.. :) gitmiyo.. bi de baktın ki açlık grevine başlamış.. sonra çevrendeki bunu gören insanlar bi de alışmışlar sende görmeye.. sana ne derler? zalim adam hiç mi merhametin yok.. demi.. ama aslında durum göründüğü gibi değil.. uff çok vaktimi aldın.. neyse hadi bana eyvallah.. selametle..

Unknown dedi ki...

kusura bakma ama 138 olan IQ mu sana harcamıcam ben de!