22 Temmuz 2008 Salı

1922-2008 Arası Türkiye Cumhuriyeti


"Türkiye'yi yok etmeye girişenler, ıslah etmek, uygarlaştırmak gibi bahanelerle, Türkiye'nin yönetimine sızmışlardı...

Bu düşüş, aczle başlamıştı. Türk halkının her nasılsa başına geçmiş insanlar, susmaya mahkûmmuş gibi, korkak ve mütereddittiler. Fikir adamları, kendi kendimize adam olma ihtimalimiz yoktur, diyordu. Onlar bizi idare etsin, diyorlardı. Bunun etkisinde kalarak, milletin de zihni bozulmuştu. Durumu düzeltmek için, insan olmak için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine uygun yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler ortaya çıkmıştı... Oysa, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir."

1922.

Mustafa Kemal


Yazı kaç sene önce yazılmış ? 86! Pekii bizim burada yazanları algılamamız için, doğruluğunu ispatlayabilmek için ne yapmamız lazım... kaç örnek yazabiliriz sizce ?
Sıksam kendimi yüz örnek bulurum çok rahat.
Mustafa Kemal diyor ki; Avrupa seni kara kaşın, kara gözün için sevmiyor. Yalan değil.
Etrafınıza bir bakın şöyle plazma girmeyen kaç ev kaldı, en son haberlerde gördüm pazara getirmiş satıyordu adam... Herkesin elinde dolaşan son model cep telefonları bile artık ilk okul çocuklarının elinde geziyor. ''Videofon'' diye bişey çıktı, İngiltereyi bile 5'e katladı satışlar !
Ne kadar merklıyız. Neden peki. Pazarlamadan. Bu tarz devam edersem eğer içtiğimiz türk kahvesinin neskafeye dönmesine kadar gider bu iş.. o yüzden kendimizi sıkmaya gerek yok.
Kendimizi beğenmeyip, kendi haberimizi beğenmeyip dış basından kendimizi takip adamlar var doğru habere ulaşmak için.
Gerçi bu söz gerçerliliğini toplum üzerinden çok büyük bir etkisi yok çünkü millet olarak sırtımızı batıya değil doğuya döndük.
Siyasi olarak ise bizi çok seven ve bize yol gösteren...
''AB'' nin uyum paketlerinden...
''İMF''nin borç defterlerinden...
''Ameraka''nın kapısından...
''Bildenberg Toplantıları''ndan başımızı kaldıramıyoruz... Çünkü memleketimizin Sosyal yapısını
Ekonomisini
Hayat standardını
Çiftçinin tohumundan,
Kamu binalarında aslılı olan Atatürk resimlerine kadar dışarıdan bakıyoruz herşeye.

Siz de görüyorsunuz ki; onlar bizi çok seviyor.

Hiç yorum yok: