8 Ağustos 2008 Cuma

GÜNDEM

Kapatma Davası Sonucu

Dava görüldü. Ülke için iyi oldu şeklinde yorumlar fazlası ile medyada mevcut. Hele AKP medyasından durumu takip ederseniz, Recepin Tavuklarının neler yumurtladıklarını görür, hayrete bile düşersiniz.
Yabancı yatırıma imtiyaz tanıyan AKP Hükümetinin kapanması, Türkiye ile ticari ilişkilerde bulunan hiç bir ülkenin işine gelmeyecekti, çünkü ne Avrupa toplumu ne de kendi çıkarından başka bir amaç gütmeyen ve kanlı senaryoları yazan ABD'nin de işine gelmeyecekti. Teslimiyetçiliğin öngördüğü davranışlar topluluğu içindeki AKP kendi hayatını kurtarmakla birlikte, sürekli gençliği ve ülkeyi tartaklayan, demokrasi öngören, özgüven kaybına neden olan, demokrasiyi ön görmekle kalmayıp, ilk kadın millet vekilinin (dünyada ilk) yapıldığı ülkeye demokrasi ve özgürlük anlatmaya çalışan AB nin işine de fazlasıyla geldi. Bakın Sorosun üniversitelerine, bakın yatırımlarına, en karlı AB çıktı. Sonra ABD İslamın yükseliş propagandası ülkede devam ederken, güzel dinimiz, takunyalı, badem bıyıklı adamların elinde kalmaya devam etti... Edecekte elbette bir süre daha.
Bir zaman gelicek, tüm bezirganların düşütğü çukura onlar da düşecek. Vatan dirilecek. Güngörende bir kez daha bomba patlamayacak (!!) Unutmayın, PKK hala olayı üstlenmedi.


Orman Yangınları

Ülkenin ciğeri cayır cayır yandı. Rantını kim yiyecek henüz belli değil. Hangi ülkenin oteli gelip orayı golf sahası yapacak bilemiyoruz. Asıl can sıkan taraf, beldesi yanan valinin Çeşme'ye tatile gitmesi. Ne kadar acı, komik, sahtekarca, utanmazca... Yılmaz Özdil de yazmış, diyor ki ''81 ilin 209 bin tane makam aracı var. 18 tane yangın söndürme halikopteri var. 12si kiralık üstelik'' diyor. Ters giden şeyler var ama en çok ters giden kocaaa memleket ! Belden yanarken tatile gidersen Çeşme'ye sonra golf sahası yapılan yanmış araziye 'delik' yaparlar seni !!

Konya'da Ölen KIZLARIMIZ !

Özellikle kızlarımız yazdım. Çünkü o yıkıntıda ölen kızların ana babası ''kızım şehit oldu, ilahi takdir, şikayetçi değiliz..'' mavalları okuyan 'insancıklar' anne baba olabilme vasfına erişmiş insanlar değiller ! 6 senedir din bezirganlığı yapan hükümet ve şakşakçı meydası, başbakan RTE'nin neden üç çocuk istediğini anlamış olmalı ! Evinde oturup derslerine çalışması gereken kızlarımız, kapatıldıkları pislik yuvasında nasıl can verdiler ama !
Hala daha üzülüyorum, çünkü biliyorum ki hapiste sorumlular 'kral' gibi yatıyorlar ! Besleniyorlar ! Bunlara göz yuman AKP belediyelerinin ofislerinde, evlerinde, her an ellerinde cemaatlerinin yayınları var !
Bu sorumluluğun bedelini son dönemde 'sarsılan' adalet sistemi nasıl yargılayacak bilmiyorum ama, ahirette hesabının nasıl sorulacağı çok açık !


Tatil dönüşü kısa bir giriş yaptım. Bu gündemin sadece yarısı, ilerisi için yazacak çok şeyimiz var.
Saygılar.

Hiç yorum yok: