19 Ocak 2010 Salı

Nereye gidiyorsun Gökmen ?

Bunalımda falan değilim. Öncelikle bunu söylemeliyim. Takıldığım şey, insanların neden hep yağmurda ve karda şarkı söylediği, camdan dışar baktığı, sıcak bişeyler içtiği ortamlar oluşur.
Çok sevdiğim bir arkadaşımdaydım az önceye kadar. Başkadır yeri gerçekten. Konuştuk, dertleştik ve çok şaşırdım... İnsanın "onun bişeyi yoktur" dedikleri bile inanılmaz şeyler yaşayabiliyormuş. Üzüldüm, yardım etmeye çalıştım.. Umarım herşey güzel olur onun için.

Bugün yine son dönemlerde duygusal olarak yaşadığım ama kimseye tek kelime etmediğim çalkantılı dönem içinde kaldım. Kar vardı bugün. Hala var. Açtım müzik çalarımı, Cem Adrian-Nereye Gidiyorsun geldi sıradan. Hakikaten kendime sordum, "Nereye gidiyorsun ?"

Son 6 ayım hep belirsizlik. İnsanlar sevdim. Vazgeçtim. Haklı nedenlerim var mıydı? Bence vardı.

Dolu dolu da kelimelerim vardı az önceye kadar. Ağız dolusu, iddialı, koskocaman... Şimdi hiç birisi yok... Neden biliyorsanız bana da söyleyin. Tokat atın bana. Cesaret verin, küfür edin...

Neden insanlara nasihat verirken gözlerimin daldığını biliyorum..

Ama birşey yapamıyorum. Ama yapacağım birşey.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bnmde son 3 ayım buuk belırsızlıkler ııcnde.bırı gırer gbı oldu haytma.sıcacık bı dost gbı elını uzattı,yardmcı da oldu kotu zamnmda.ama sora o el buz gbı oldu,elımı buz tutturdu gtti,ansızın bırden.ne bı soz ne bı weda.ondan nefret edıorum,sorun gtmesı dııldı sadece gıdıs bıcımıydı.napmalıyım hc bılmıorum.ona artk pek ulasamıorum.bazen o bnı arıo we hcbısı olmamıs gbı.bnce kesıp atmanın waktı geldı.sence? napmalıyım.esin

Se. dedi ki...

Kendime gün geçtikçe yabancılaşıp en son ne zaman gerçekten gülebildiğimi hatırlamazken, aslında bana yabancı olan şeylerin sana tanıdık olduğunu anladım. Demek sadece ben değilmişim kendimi bu buhranların içinde bulan. Adımsayar makineler gibi kaç adım attım ne kadarını geri saydım belirsiz. Rakamlar yalan söylüyor. 24 senenin ardından bu kadar olmamalıydı adım sayısı. iki ileri bir geri... insanlar hep çekti beni.hep karşındaki en güçsüz insan kadar güçlüsündür ya ben güçlü olan mıyım yoksa güçsüz olan mı onu bile kestiremiyorum. yada hangisi daha acizce? en güçsüz olan üzerinde gücünü test etmek mi yoksa bu kdar güçsüz olabilmek mi? arkadaşın kim bilmiyorum. ama mutluluk maskesi takan insanı nerde olsam tanırım. gözlerindeki o hüzün o en mutlu anda bile gitmez. Mona Lisa tablosundan farksızdır.

Wilwarin dedi ki...

Rahat bıraksan bi kendini geçerdi hepsi eminim.Hatta hiç olmazlardı.
Bu kadar kendi duygularınla meşgul olmamalısın.Kendini gözlemlemek hem seni çok duygusal hem çok sıkıcı kılar..

Küfür de edicektim ama henüz seni tanımıyorum,ağır kaçabilir :)

Tipik,pis bi boğa erkeğisin..