30 Temmuz 2010 Cuma

Yağmur...

Yaz yağmurlarını sevmezdim. Her ıslandığımda küfür eder, mümkün olan en korunaklı yere gider, kendimi yağmurdan korurdum. Yine öyle günlerden birisiydi. Seneler sonra "Ben yaşamıştım" diyebileceğim bir yağmura yakalanmıştım. Otobüs durağına oturdum, sessiz sakin beklemeye koyuldum. Sonra "O" geldi. Saçları ıslaktı. Uzun beyaz bir elbisesi, beyaz ağırlıklı ve çizgili bir çantası vardı. Az önce sanki fotoğraf çekiminden, bir film setinden, cennetten ya da güzellik yarışmalarından gelmişti. Yağmura kızmadım o gün. Neden kızabilirdim ki? O'nunla aramda bir bağ kurmuştu.
"Oturmak ister misiniz?" dedim. O an durakta benim gibi bekleyen 10'a yakın insan vardı. Ama ben o an kimseyi net görmüyordum. Yüzüme inen perde, yağmuru ve onu görmemi sağlıyor, geriye kalan hayatın tüm ayrıntılarına; kornalara, arabalara, öteki insanlara duyarsızlaşıyordum. 2 kişinin yaşadığı bir dünya kurmuştum sanki kafamda. İçimde gülen çocuğun ağzının mutluluktan bu kadar açıldığına ilk kez şahit oluyordum!
"Rahatsız olmayın" dedi. Çok kibardı.
Kenara doğru kayarak ona yer açtım. Gülümsedi ve oturdu. İnsanların arasındaki mesafeler kısaldıkça, aralarındaki perdelerin kaltığını bir kez daha anlamıştım. Harika kokuyordu! Detaylar çoğalmıştı... Yüzü, saçları, dişleri, gülüşü... Sanki içinde bir hücre gibiydim. O kadar yaşıyordum onu. Kalp atışlarımdan gömlek cebim rahatsız olmuştu. Düğmemi kapatsam, sanki kendini ipten kurtarıp atacak gibiydi. İçimde özgürlüğünü ilan eden duygular gibiydi düğmem...
Konuşmadık sonra hiç.
Sustu. Sustum. Sustuk biz.
Sonra aynı anda konuşmaya başladık ama, anlamadım ne söylediğini... Gülümsedim, tekrar sordum... Birkaç dakika sürdü bu.
Sonra bir siren sesi! Herkes birden dağıldı, her şey önceden bulunduğu yere gitti.
Saatim çalıyordu ve artık uyanmıştım...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

yağmuru sevmem ben öyle ıslanmayı falan. ıslanıcaksam tamamen sırılsıklam olmayı severim. aşk ta böyle benim için. ya hep ya hiç gibi. böyle bir şey olucaksa ıslanmaya da aşık olmaya da razı olurum aslında. ikisi bir arada.

her zamanki gibi çok güzel yazmışsın. yüreğine sağlık. :)

hemera-nyks dedi ki...

güzeldi :D

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Çok güzeldi yağmuru hep sevmişimdir, ama böyle bir rüyayı okuyunca daha bir sevdim.