13 Temmuz 2008 Pazar

Türkiye'de İrtica Varmıdır?



İrtica öncelikle nedir bunu bilmeliyiz, çeşitli yayın organları çeşitli biçimlerde bunu dile getirip kafasına göre var ya da yok diyebiliyor.
AKP Hükümeti dönemince sürekli tartışılan ve tehlike olarak gözülmeyen, üzeri kapanan ve sümen altı edilen bu konuyu askeriye de yayınladığı e-bildiride dile getirmiş ve ülkenin çeşitli yerlerinde eğlence mekanlarında, küçük yaşta kapatılan çocuklarla, okula gönderilmeyen, dini usüllere göre eğitilip ve (bir yobazın elinde ise) intihar bombası olarak kullanılanlar da, çeşitli topluluklarda özellikle sözü geçeni kendine bağlayarak, o bireyleri etkisi altına alarak kullanıyorlar.
Toplumun her kesiminin farklı yorumladığı irtica ise kurumlarımızca da böyle açıklanmış:
İrtica nedir?

* Türk Dil Kurumu: Gericilik

* Diyanet İşleri Başkanlığı: İrtica, Arapça kökenli bir kelime olup 'geriye dönmek' anlamına gelen 'Rucü' mastarından türetilmiştir. Türkçe'mizde, eski düzeni getirmeye çalışmak anlamını ifade eder. Bir yönüyle dinden sapmak, tekrar cehalet ve şirk hayatına dönmektir.

* İç Güvenlik Strateji Belgesi: Devletin anayasada belirlenen demokratik, laik, sosyal, hukuki, siyasi ve iktisadi yapısını ortadan kaldırarak dini esas ve prensiplere dayanan bir devlet kurma amacını güden faaliyetlerdir.

İşte kavramlar bunlar, çağdaş bir ülke olarak bunları çoktan geride bırakmış olmamız gerekirken (sürekli yineliyorum ama olsun) son altı yılda gündeme defalarda dönüp geliyor.

Yukarıda görüğünüz resmi ben çektim. Yanımda annem ve kız kardeşim de vardı. O öndeki de anne, benim yanımdaki de anne, onun yanındaki de kız çocuğu benim annemin yanındaki de kız çocuğu hem benim kardeşim 14 yaşında o öndeki ise en fazla 10 yaşında.. Düşündüm, kendi böyle bir karar alamazdı bunu gözümle şahit olduğum için fotoğrafladım kenara koydum. Bizzat benim çekimimdir. Kenarlarından da keserek özellikle mekan belirtmedim ki kimse zan altında kalmasın...
Bu yazıyı ve fotoğrafı koymaktaki amaç neydi peki.
Hani diyorlar ya ''İRTİCA YOK'' diye, görmüşken göstereyim dedim.


SAYGILAR.

2 yorum:

Önder Gürbüz dedi ki...

03.08.2008

Prospektüs

Kullanmaya başlamadan önce prospektüsü baştan sona dikkatlice okuyunuz.

- Prospektüsü muhafaza ediniz. Daha sonra tekrar okuma ihtiyacını duyabilirsiniz.
- Diğer sorularınız için CHP veya laik sivil toplum örgütlerine danışınız. Not: Lütfen DB’yi rahatsız etmeyiniz kendisi son derece meşgul bir zattır ve sizin sorunlarınız ve sorularınız ile ilgilenemez.
- Bu sadece sizin kullanımız için hazırlanmıştır. Bu nedenle başkalarına kullandırılmamalıdır. Sizinle aynı zihniyet belirtilerine sahip olsalar dahi, başkaları tarafından kullanılması, kullananlara ciddi zararlar verebilir.
- Yılda bir gibi belli aralıklarla Anayasa mahkemesi kontrolüne gidilmelidir.

Nedir ve hangi durumlarda kullanılmaktadır:
Laik ve anayasal düzen, Türk kimliğini, Atatürk milliyetçiliğini ile problemleri olanlar ve milli servet ve milli sermayeye karşı uluslar arası konsorsiyumları tercih edenler tarafından kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yan etkileri:
Kamu kurum ve kuruluşları, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti taraftarları ile bağdaşmaz. Ulusal çıkarlar, yani milli menfaatler doğrultusunda hareket etmeye özen gösterenler ile sürekli bir çatışma ve gerginlik ortamı yaratır. Bencillik, şahsi menfaat belirtileriyle boy gösterir. Zaman, zaman toplumsal depresyonlara yol açar.

Yan etkilere karşı alınacak önlemler:
Bu zihniyete karşı olanların, tehlike bertaraf edilene kadar bir çatı altında toplanması ve gelecek seçimlere öyle gidilmesi.

Kullanım bilgisi:
125 mg – İrtica
175 mg – Bölücülük
125 mg – Ticaret
Etkili madde: İnsanların cahilliği

Ruhsat Numarası:
22072007

Sunum şekli:
Kesin alkol ve sigara yasağı, az miktarda sözde laiklik ile titiz bir tesettür.

Ticari sunum şekli:
AB(D) sömürgesi

Ruhsat sahibi:
AB(D)

Üreticisi:
AKP, MHP

Temsilcisi:
RTE

Son kullanım tarihi ve depolama:
Seçimler ya da Anayasa mahkemesi tarafından belirlenir. Depolamak için lütfen tarikat, aşiret, vakıf ve mümkünse örümcekli ve karanlık ortamlar tercih edilmelidir. 25 derece altında saklayınız. Güneş, medeniyet ve ışıktan koruyunuz.

Önder Gürbüz
www.gurbuz.net

Gökmen Kaya dedi ki...

çok güzel yorum bilader..
eyvallah..